Mikao Usui
Índex de Continguts
Mikao Usui va néixer al Japó el 15 d’agost de 1865 i no hi han dades oficials detallades de la seva història.
Hi ha controvèrsies al repecte de la vida del descobridor del mètode Reiki. La seva història va ser transmesa oralment de mestre a deixeble. Es tracta d’una història que té un romanent envoltat de molts misteris. Amb el transcórrer dels anys va sofrir diverses alteracions en ser introduïda a Occident. Principalment aquestes variacions es troben en el que fa a la professionalitat i religiositat.
No obstant això, l’essència pot quedar millor descrita com una llegenda. Es coneix per haver estat transmesa de generació en generació. Mikao es va fer sacerdot catòlic. A més de ser sacerdot cristià, impartia lliçons i era rector d’una petita universitat cristiana a Kyoto (Japó), la Doshisha University.
En busca de la resposta…
Usui escoltava i llegia moltes històries sobre Jesús. En el passat i mitjançant la imposició de mans, seguint una tècnica específica, aquest realitzava curacions i miracles. Un dia, durant una discussió amb un grup de seminaristes que concloïen la seva formació, li van preguntar al Dr. Usui si creia literalment en la Bíblia. Va respondre afirmativament. seus estudiants li van fer recordar les curacions fetes per Crist. Es preguntaven per què no existien llavors sanadors que «curessin als malalts i ressuscitessin els morts». Per tradició cultural al Japó tot mestre ha de tenir resposta a les preguntes dels seus alumnes. Com no tenia la resposta va haver de deixar l’ensenyament a la universitat i viatjar a la recerca d’aquesta.
A investigar…
Com la majoria dels seus professors havien estat missioners nord-americans i els EUA era un país predominantment cristià, va decidir iniciar els seus estudis a la Universitat de Chicago. Concretament, va caure en el seminari teològic, afavorit per l’intercanvi de la dinastia Meigi.
El 1898 Mikao Usui va viatjar als EUA on va estudiar teologia, cristianisme i la Bíblia. Després de set anys d’estudi, es va doctorar en Teologia. Va estudiar llengües antigues per poder llegir les antigues escriptures. Entre elles, va estudiar el xinès i el sànscrit, la llengua més antiga de l’Índia. Després d’aquest llarg període d’estudis, en no haver trobat les respostes, va decidir que volia continuar les seves investigacions en un altre lloc.
Gautama el Buda
En aquell moment va ensopegar amb el fet que Gautama El Buda (620 -543 a.C.) era també conegut per les seves curacions a cecs, i de malalties com la tuberculosi i la lepra, entre d’altres. Per això va decidir tornar al Japó, per tal d’investigar més sobre les curacions realitzades pel Buda.
Va marxar amb l’esperança de trobar la clau per a la curació. El principal centre budista es trobava a Nara. No obstant això, a Kyoto hi havia prop de 880 temples i monestirs. Fins i tot hi havia un temple Zen que posseïa la major biblioteca budista del Japó. Allà podria investigar les escriptures dels Sutras referents a les curacions del Buda.
Durant set anys va peregrinar a la recerca de les Antigues Escriptures en biblioteques, monestirs, etc … sempre preguntant als monjos budista sobre les curacions realitzades pel Buda. La resposta d’aquests era sempre que estaven massa ocupats amb curar la seva part espiritual com per ocupar-se de curar la part física. Finalment va trobar un monjo que li va dir que per trobar qualsevol resposta, el que ell feia era realitzar 21 dies de dejuni. I això va ser el que va fer …
El manuscrit de Gautama, El Buda
Finalment esmentar que, previ al dejuni, havia trobat un antic manuscrit d’un deixeble anònim del Buda, escrit en sànscrit. Allà va trobar els quatre símbols sagrats de la fórmula utilitzada pel Buda per curar. Aquests Sutras, escrits fa més de 2.500 anys posaven en moviment una energia summament poderosa (l’Energia Universal). Aquesta energia és capaç de conduir a un poder il·limitat de curació. No obstant això, una simple fórmula, sense explicacions de com usar-la, i sense posseir la deguda capacitat d’activar-, no li atorgava la capacitat de curar.
La sintonització de Mikao Usui
S’explica que després de l’últim dia de dejuni i mentre meditava, Mikao Usui va veure a la llunyania una poderosa llum blanca, tan gran com el sol. Aquesta llum es va anar acostant cP a ell, fins al punt en que fins i tot es va espantar i va sortir corrent espaordit. Per més que va voler córrer, va ser agat per la llum. Explica la història que, en aquest moment va caure a terra, i, enmig d’un «trànsit» va quedar sintonitzat i va veure en imatges tot el procés de sintonització i ús dels símbols. Després d’això, ell mateix va quedar sintonitzat i va començar a notar la escalfor a les mans i va començar a fer-les servir per a sanar. La resta, ja és la història de la difusió del Reiki, duta a terme per ell. Va començar per crear un Hospital i, finalment, va traspassar el seu llinatge a 21 mestres, entre ells a Hawayo Takata, que va ser la primera dona mestra de Reiki.
Tots els Mestres de Reiki han de poder remontar el seu llinatge fins al creador de Reiki, Mikao Usui.
Mikao Usui va establir les bases de Reiki definint els 5 principis de Reiki que han arribat fins els nostres dies.